#kesäduuniOPnpiikkiin

 

Jyvässeudun 4H on mukana Kesätyö OPn piikkiin -kampanjassa ja etsimme kesäreportteria. Kesäreportterimme tuottaa viestinnällistä sisältöä erityisesti sosiaalisen median kanaviimme ja kotisivuillemme.

Lisätietoja tästä

 

KOTIAPU

4H-Kotiapu tarjoaa työkokemuksia siivous- ja muun arjen auttamistyön parissa

Kotiaputyö on sinua varten, mikäli olet kiinnostunut ihmisläheisestä työstä, harkitset hakeutumista hoito- tai hoiva-alalle, tarvitset opintosuorituksia tai kaipaat lisäansioita. Töitä tehdään asiakastilausten ja omien aikataulujesi mukaisesti. Työ on keikkaluontoista, joten se sopii mainiosti opintojen oheen!

Haemme uusia kotiaputyöntekijöitä! Listätietoja ja hakuohjeet löydät täältä.

 

LASTENHOITO

Oletko lapsirakas, vastuuntuntoinen ja tarmokas? 4H-Lastenhoito voi olla sinun juttusi!

Meillä voit työskennellä tilapäisenä lastenhoitajana käytyäsi 4H-Lastenhoitokurssin. Lisätietoja löydät kurssit-välilehdeltä. Lastenhoitotyö on asiakaskohteissa tehtävää keikkaluontoista työtä, joka on helppo sovittaa muiden opintojen ja harrastusten lomaan. 4H-lastenhoitajana saat kätevästi lisätienestejä ja saat työkokemusta lastenhoitotehtävistä!

 

LEMMIKINHOITO

Lemmikin hoitaja ulkoiluttaa, hoivaa ja huolehtii koirista ja muista lemmikkieläimistä lemmikinomistajan ollessa estynyt tai kiireinen!

Suurin osa hoitotehtävistä on lemmikkien (koirien) ulkoiluttamista tai ruokintaa, mutta etenkin viikonloppuisin tai lomamatkojen aikana lemmikinhoitajan tehtäviin voi kuulua lemmikkieläimen pitempiaikainen täysihoito joko lemmikinomistajan tai lemmikinhoitajan kotona. Toisinaan tarvitaan apua myös koiranäyttelyssä tai koulutuskentällä.

Lemmikinhoitotoiminnasta saat tietenkin myös pieniä lisäansioita ja arvokasta työkokemusta! Töitä tehdään keikkaluontoisesti asiakastilausten mukaan, joten työ sopii hyvin koululaisille ja opiskelijoille.

 

YSIT TÖIHIN

Joka vuosi noin 50 000 nuorta päättää peruskoulun. Lyhytkin työkokemus on tässä vaiheessa erityisen tärkeä. 4H:n tavoitteena on auttaa nuoria työllistymään, ja tämän projektin kautta pyritään auttamaan nuoria löytämään töitä vähintään kahden viikon ajaksi 9. luokan jälkeisenä kesänä.

Jos olet ysiluokkalainen, paina tästä

Jos haluat työllistää ysiluokkalaisen, paina tästä

 

 

KESÄTYÖ

Jyvässeudun 4H-yhdistys kesätyöllistää vuosittain noin 30 nuorta Jyväskylän alueella erilaisiin työtehtäviin. Työnkuvat vaihtelevat asiakaspalvelutyöstä viheralaan maatilatöistä kunnossapidon tehtäviin. Lisäksi kauttamme on työllistynyt nuoria mm. rakennusalan tehtäviin sekä kahvila-alalle. 

Työnhakuun>>

 

 

KERHONOHJAAJA

Oletko reipas, yritteliäs ja vastuuntuntoinen? Onko sinulla ideoita, joita haluaisit laittaa käytäntöön kerhonohjauksessa? Harrastatko esim. kokkaamista, luonnossa liikkumista, lemmikkieläimiä, kädentaitoja tai liikuntaa?


Jos vastasit kyllä oleviin kysymyksiin myönteisesti, ota yhteyttä pikimmiten! Etsimme kerhonohjauksesta kiinnostuneita yli 13-vuotiaita henkilöitä ohjaamaan kerhoja Jyvässeudun  alueella. Kerhonohjaajaksi pääsee käymällä Osaava kerhonohjaaja -koulutuksen. Myös muiden tahojen kerhonohjaajakoulutus voidaan hyväksyä joissain tapauksissa. Lisää tietoa ja ilmoittautumisohjeet löydät kurssit-välilehdeltä.

Ohjauksesta saat paitsi hyvän harrastuksen myös arvokasta työkokemusta. Lisäksi kerhonohjauksesta saa rahallisen korvauksen ja tietenkin merkinnän CV:hen tulevaisuutta varten. Tartu tilaisuuteen!

 

HARJOITTELU

Onko sinulla loistava idea lasten tai nuorten kanssa toteutettavasta projektista, mutta ei paikkaa missä toteuttaa se? Tarjoamme sinulle mahdollisuuden toteuttaa ideasi projektina.

Esimerkkejä opiskelijoiden toteuttamista projekteista:

 • Finnish Cooking Evening vaihto-opiskelijoille
 • Joulupaja lapsille
 • Syystaikaa-tapahtuma
 • Kymppiluokkalaisten projektivalmennukset
 • Nyrölän kylän tapahtumapäivän projektiryhmän valmennus
 • Rumpukerho
 • SäykkiRock
 • 4H:lla on asiaa -lehtiliite
 • Lasten ja nuorten leirit

Sinä saat meiltä:

 • Tilat ja tarvikkeet / apua niiden hankkimiseen
 • Moniammatillisen työyhteisön tuen
 • Työoppimis-/harjoittelujaksoihin kuuluvan ammatillisen ohjauksen
 • Ehkäpä lähialueen mahtavimman työyhteisön
 • Vapautta ja vastuuta siinä määrin kuin itse haluat ottaa vastaan
 • Kokemusta ja tietoa nuorisojärjestön toiminnasta