Youth In Action -ryhmävaihto

 

Nuorisovaihto on kansainvälinen nuorisoryhmien tapaaminen, jonka nuoret ovat itse suunnitelleet. Sen ideana on oppia nuoria kiinnostavasta aiheesta, joka liittyy Erasmus + -ohjelman nuorisosektorille asettamiin tavoitteisiin ja painopisteisiin. Yhteinen suunnittelu huipentuu vaihtoon, jossa suunnitelmat toteutetaan yhden ryhmän kotimaassa.

Suunnitteluvaiheessa eri maiden nuoret tekevät päätöksiä yhdessä: he päättävät hankkeen aiheen ja rakentavat toiminnallisen ohjelman, jonka kautta aiheesta opitaan. Päiväohjelmaan suunnitellaan toimintaa, jota nuoret vetävät kykyjensä mukaan itse. Aktiivinen toiminta herättää uusia ajatuksia ja nuoret oppivat toinen toisiltaan.

Syksyllä 2019 järjestimme kaksi nuorisovaihtoa. Nuorten aikusiten klubiporukkamme suuntasi Kosovoon syyskuussa. Lokakuussa meille tuli vieraaksi puolestaan nuoria Walesista toteuttamaan nuorisovaihtoa yhdessä Muuramen lukion nuorten ryhmän kanssa. 

Ensi vuodelle on suunnitteilla kolme nuorisovaihtoa. Vaihtoja on 13-28 -vuotiaille, laittele viestiä jos kiinnostuit! Lisätietoja KV-toiminnasta: nuorisotoiminta(at)jyvasseudun4h.fi tai 044 770 8508


 

Kansainvälisyys

On rikkaus tutustua muiden maiden kulttuureihin ja 4H tarjoaa siihen lukuisia mahdollisuuksia. Voit valita juuri sinulle sopivan tavan kansainvälistyä niin Suomessa kuin ulkomailla. Voit esimerkiksi lähteä ulkomaille vaihtoon, osallistua kansainväliselle leirille, erilaisille kursseille tai toimia isäntäperheenä Suomeen tulevalle vaihtarille.

 

 

Isäntäperheeksi

Isäntäperheenä toimiminen on mukava ja mutkaton, koko perheen yhteinen juttu tutustua muiden maiden kulttuureihin. Se on myös upea mahdollisuus päästä treenaamaan kielitaitoa Suomessa!

Suomeen tulevat vaihtarit odottavat vierailultaan tavallista, suomalaista arkea. Useimmiten parhaiksi muistoiksi vaihtarit kertovatkin perheen yhteiset hetket, kuten kokkailun ja retket luontoon. Myös suomalainen sauna on monelle ulkomaalalaiselle ikimuistoinen elämys. Tärkeintä on, että perheenne on kiinnostunut vieraista kulttuureista ja osaa jonkin verran puhua englantia.

Vaihtarit asuvat Suomessa oleskelunsa aikana yleensä muutamassa eri isäntäperheessä noin kahden viikon jaksoissa kesäkuukausina. Tänä aikana esittelette vaihtarille suomalaista kulttuuria juuri teille sopivalla tavalla. Olisiko se vaikkapa mökkireissu, mansikan poimintaa tai kortin peluuta auringon alla? Vaihtarille ihan tavallisetkin asiat ovat uutta ja eksoottista!
 


 


4H-vaihdot

Kokeile elämää ulkomailla! Lähde 4H-vaihtoon pidemmäksi tai lyhyemmäksi ajaksi. Vaihdon aikana tutustut paikalliseen arkeen yhdessä tai useammassa isäntäperheessä sekä kohdemaan 4H-järjestöön. 

4H tarjoaa eripituisia vaihtoja mm. Euroopan maihin, USA:aan, Kanadaan, Jamaikalle, Etelä-Koreaan ja Taiwaniin. Vaihdon kesto on 2 viikkoa – 6 kuukautta, ja alaikärajat vaihtoihin ovat 16 – 20 vuotta riippuen matkan pituudesta ja kohdemaasta.

Suurin osa vaihto-ohjelmista starttaa kesäkuukausina. Ennen vaihtoon lähtöä kaikille vaihtareille järjestetään valmennus Suomessa. Itsenäisten vaihtojen lisäksi 4H:ssa järjestetään myös ryhmävaihtoja, joissa isompi porukka lähtee vaihtoon yhdessä. Kohdemaassa asut isäntäperheessä, jossa pääset mukaan aitoon, kansainväliseen perhe-elämään. Saat upeita kokemuksia perheen matkassa, tutustut uusiin ihmisiin ja pääset treenaamaan kielitaitoasi.

Lisätietoa 4H-vaihdoista löydät täältä.