Onko sinulla idea, joka haiskahtaa rahalle? Oletko keksinyt tuotteen tai palvelun, jota lähiympäristösi tarvitsee? Voisiko yrittäjyys olla työskentelymuotosi tulevaisuudessa?

 

Yritysseteli-avustukset kesälle 2018 myönnetty

Yritysseteli-avustusten haku päättyi 17.6. ja tukea hakeneet 1.4.2018 jälkeen toimintansa aloittaneet uudet 4H-yritykset ovat saaneet tiedon päätöksestä.

Kesäyritysseteli on uusille 4H-yrittäjille myönnetty 200 €:n arvoinen tuki yritystoiminnan käynnistämiseen. Tuella 13-28-vuotias 4H-yrittäjä voi tehdä yritykseensä tärkeitä ja välttämättömiä hankintoja, kuten

 • ostaa alalla tai tehtävässä tarvittavia työkalu- ja työvälinehankintoja (esim. suojavaatteet, turvakengät, puutarhatyökalut, leivontatyövälineet, kuittilomakkeet, laskin, käteiskassalaatikko…)
 • hankkia viestintä- ja markkinointimateriaaleja (mainokset, esitteet)
 • hankkia ammattiosaamistaan vahvistavaa koulutusta (esim. hygieniapassi, työturvallisuuskortti)
 • maksaa torimyyntipaikka- tai tilavuokrakuluja (esim. kesäkahvila)

Kesäyrityssetelin ehdot:

 • Olet hakenut tukea kirjallisesti hakuaikana: olet kuvannut hakemuksessasi tarkemmin yrityssetelin käyttökohteita ja perustellut niiden tärkeyden yrityksesi kannalta
 • Olet jyväskyläläinen sekä Jyvässeudun 4H-yhdistyksen jäsen ja maksanut jäsenmaksun kuluvalta jäsenkaudelta (= olet aktiivinen jäsen)
 • 4H-yrityksesi liikevaihto (= myynti) kuluvalta vuodelta 30.9.2018 mennessä on vähintään yrityssetelin arvon suuruinen eli 200 €
  • Liikevaihdolla tarkoitetaan yrityksen myyntiä yhteensä ilman vähennyksiä, esim. palveluiden tai tuotteiden myynti yhteenlaskettuna
 • Raportoit erillisellä lomakkeella yrityssetelin käytöstä sekä toimitat raportin liitteenä kopiot kuiteista ja muista tositteista, jotka todentavat hankinnat, joihin tukea käytetään (alkuperäiset kuitit jäävät 4H-yrittäjän omaan kirjanpitoon)
 • Lähetät laskun tai toimitat muutoin maksutiedot 200 €:n yritysseteli-tuesta 4H-yhdistykselle saamasi erillisen ohjeen mukaan 30.9.2018 mennessä

Yrityksen toiminnan ei tarvitse rajoittua vain kesäaikaan, vaan voit toimia 4H-yrittäjänä juuri niin pitkään kuin haluat!

 

Lisätiedot:

Anni Tuikkanen
044 567 0103
anni.tuikkanen@4h.fi

 

 

4H-Yrityksessä voit kokeilla yrityksen perustamista, bisneksen pyörittämistä ja yrittäjänä oloa. 4H-Yritys on helppo tapa kokeilla, onko yrittäjyys sinun juttusi. Riskit ovat pienet ja ohjaaja on apunasi! 4H-Yritys on harrastuspohjaista ja sivutoimista toimintaa, jonka avulla saat perustietoa yrityksen perustamisesta, kosketuksen yrittäjänä toimimiseen sekä mahdollisuuden hankkia omaa rahaa. Yritteliäisyys ja hyvät työelämävalmiudet ovat osa kasvutarinaasi. 4H-Yritys tarjoaa sinulle mahdollisuuden kokeilla yrittäjyyttä ohjatusti, sillä 4H tarjoaa sinulle monenlaista tukea yrityksen suunnittelussa, käynnistämisessä, markkinoinnissa ja toiminnan pyörittämisessä.

Jos 4H-yrittäjyys kiinnostaa, otathan yhteyttä! Järjestämme vuosittain 4H-yrityskursseja, jotka ovat startti 4H-yrityksen perustamiselle, tervetuloa mukaan!